Почина Мина Божкова, дъщерята на Александър Божков - бившият вицепремиер и министър

...
Почина Мина Божкова, дъщерята на Александър Божков - бившият вицепремиер и министър
Коментари Харесай

Почина дъщерята на бившият вицепремиер и министър на промишлеността Александър Божков

Почина Мина Божкова, дъщерята на Александър Божков - някогашният вицепремиер и министър на индустрията в служебния кабинет на Стефан Софиянски и в държавното управление на Иван Костов, заяви Дир.бг.

За кончината й заяви интернационалния коментатор Илиян Василев в обществените мрежи. По думите му дамата си е отишла преди 40 дни. В прочувствен пост Василев се обръща с гневни думи към всички тези, " които отровиха живота и убиха Сашо, гдето сякаш имал несметни благосъстояния ". Самият Александър Божков също към този момент не е измежду живите. Той си отиде през 2009 година след неравностойна борба с онкологично заболяване.

 

Дъщеря му има момиченце на 11 години.



По думите на Илиян Василев Мина е преживявала тежко изявленията, в които до името на татко й стои прякора " Мистър 10% ". Самата тя показа в последното си присъединяване в телевизионно предаване, че Божков е бил оклеветен от съпартийците си и че в действителност не е наследила нищо от благосъстоянието, което му приписват. 

Александър Божков е основният договарящ за присъединението на страната ни към Европейския съюз. Той подава оставка през 9 юни 2000 г. Божков е с основна роля в икономическата политика на кабинета на Костов, довела до приватизацията на над 40% от държавните предприятия. Заради това и той става обект на остри рецензии от страна на опозицията и получава прякора " Мистър 10% ", поради обвинявания за взимани комисиони при приватизационните покупко-продажби в които взе участие като министър на индустрията.

В последните години Мина Божкова изживяваше сложни моменти, с които се спекулираше в обществото. Твърдеше се, че психическото й положение се е влошило след загубата на Александър Божков, който се е грижил неразделно за щерка си през целия й живот. 

  

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР